Νέα

//
//
//
Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής
2 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής

Δείτε ψηφιακά εδώ το Αρχείο Κτιριακών Μελετών του ΟΤΕ με τίτλο "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ". Από 90.000 σχέδια (αρχιτεκτονικά-στατικά-μηχανολογικά) σε 150 φοριαμούς, ψηφιοποιήθηκαν 3.000 σχέδια. Η έρευνα και η μελέτη αφορά σε κατασκευές κτιρίων από το 1931 έως το 2002 (Μοντερνισμός, Μεταμοντερνισμός, Κλασικιστικοί και παραδοσιακοί τύποι).

αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίων του ΟΤΕ, ντοκουμέντα μεγάλης ιστορικής αξίας, που φυλάσσονταν για χρόνια στα «άδυτα» του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ, δημοσιεύονται πρώτη φορά για το κοινό. Η συλλογή αυτή παρουσιάζει έργα-ορόσημα της ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπως το Διοικητικό Μέγαρο στο Μαρούσι, ο Πύργος της Θεσσαλονίκης και το ΥΜΑ-ΝΥΜΑ στην οδό Πατησίων, εμβληματικές εγκαταστάσεις όπως το κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών στις Θερμοπύλες, αλλά και πολλά ιστορικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα, που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή έχουν ενταχθεί σε παραδιοσιακούς οικισμούς.

Το έργο της μελέτης , επεξεργασίας και παρουσίασης χιλιάδων σχεδίων ανέλαβε ειδική επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με το Μουσείο και τη Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας. Η έρευνα και η υλοποίηση του έργου κράτησε περισσότερο από 2 χρόνια.

Πίσω στα Νέα
Play Video
Μετάβαση στο περιεχόμενο